Grillade lammkotletter, med rostad rosmarinpotatis och olivtapenade

Även italienarna älskar sin grill, och ett vanligt tillbehör till grillade lammkotletter är rostad rosmarin-potatis och olivtapenade Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Ingredienser

  • 8 lammkotletter

Marinad

  • 0,5 kruka timjan
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Rosmarinpotatis

  • 1,5 kg färskpotatis - eller fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • 6 rosmarinkvistar

Olivtapenade

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl oliver - gröna, urkärnade
  • 2 dl oliver - svarta, urkärnade
  • 4 anjovisfiléer
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk citron - pressad
  • 4 msk olivolja

Gör så här

  1. Marinad: Hacka timjanen. Skala och hacka vitlöken. Blanda timjan och vitlök med olja, vin, salt och peppar. Lägg i kotletterna och marinera i kylen 1 dygn.

  2. Sätt ugnen på 225°. Skrubba och halvera potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja. Strö över flingsalt och rosmarin.

  3. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 30 min, tills den är gyllene.

  4. Tapenade: Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser med mixerstav. 

  5. Ta kotletterna ur marinaden och torka dem med hushållspapper. Grilla ca 5 min på varje sida.

  6. Servera kotletterna med potatis och tapenade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!