Grillade lammkotletter med örtkokta primörer

Recept på grillade lammkotletter med örtkokta primörer. Beställ lammkotletterna i manuell köttdisk om du vill ha dem med långa ben.
Mattias Larsson
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8 - 12 lammkotletter - gärna med långa ben
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 citroner

Örtkokta primörer

  • 2 gulbetor
  • 4 primörmorötter
  • 4 sparrisar - gröna
  • 4 lökar - färska

Buljong

  • 4 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rosmarinkvist - stor
  • 1 persiljekvist
  • 3 kvistar timjan
  • 2 citronskivor
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • grillad citron
  • bröd - nybakat

Gör så här

  1. Primörer: Koka gulbetorna mjuka i vatten ca 40 min. Dra av skalet under kallt vatten och skär dem i mindre bitar.

  2. Skala och halvera morötter­na. Bryt av den nedersta biten på sparrisen. Skär bort lökblasten 10 cm ovanför löken och skiva den tunt.

  3. Buljong: Koka upp vatten och buljong med skalad, skivad vitlök, örter och citron. Lägg i morötter och sparris och koka ca 3 min. Lägg i lök och gulbetor och koka ytterligare ca 2 min.

  4. Kött: Putsa benen om lammkotletterna har långa sådana. Pensla med olja. Salta och peppra.

  5. Skölj citronerna i ljummet vatten och halvera dem. Grilla kotletterna ca 2 min på varje sida till 55° innertemperatur. Grilla citronhalvorna vid sidan. Servera med nykokta primörer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!