1 timme
Grillade lammkotletter med örtkokta primörer – gör så här:
- Primörer: Koka gulbetorna mjuka i vatten ca 40 min. Dra av skalet under kallt vatten och skär dem i mindre bitar.
- Skala och halvera morötterna. Bryt av den nedersta biten på sparrisen. Skär bort lökblasten 10 cm ovanför löken och skiva den tunt.
- Buljong: Koka upp vatten och buljong med skalad, skivad vitlök, örter och citron. Lägg i morötter och sparris och koka ca 3 min. Lägg i lök och gulbetor och koka ytterligare ca 2 min.
- Kött: Putsa benen om lammkotletterna har långa sådana. Pensla med olja. Salta och peppra.
- Skölj citronerna i ljummet vatten och halvera dem. Grilla kotletterna ca 2 min på varje sida till 55° innertemperatur. Grilla citronhalvorna vid sidan. Servera med nykokta primörer