Grillade lammburgare med chèvrevitkål

Spetskålen kan bytas ut mot vitkål. Öka då koktiden till 5-6 min.

20 min

Grillade lammburgare med chèvrevitkål

 

1. Skrubba och koka potatisen.
2. Blanda färs, äggula, fond, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Pressa i vitlöken. Forma till åtta platta biffar.
3. Halvera kålen, skär bort rotstocken och skär kålen i bitar.
4. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Koka kålen 2 min. Häll av i durkslag.
5. Smula chèvreosten i en kastrull. Hacka dragonen. Låt ost, dragon och crème fraiche smälta i en kastrull på låg värme. Vispa slätt. Vänd ner kålen. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
6. Grilla burgarna i en grillpanna på medel-värme eller på utegrillen ca 3 min per sida.
7. Servera lammburgarna med chèvrekål och potatis. Garnera ev med finhackad dragon.

Recept från /LagaLätt