Grillade kycklingvingar med ört- och citrondipp

Recept på grillade kycklingvingar med ört- och citrondipp. Kycklingvingar är perfekt plockmat som här får smak av citron, honung och vitlök.
Liselotte Forslin
Recept på grillade kycklingvingar med ört- och citrondipp.
Recept på grillade kycklingvingar med ört- och citrondipp. Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 12 kycklingvingar - färska
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald

Marinad

  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron - gärna ekologisk
  • 2 msk honung - flytande

Ört- och citrondipp

  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • 1 citron - gärna ekologisk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl bladpersilja - hackad
  • 2 msk rosmarin - hackad
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Marinad: Skala och riv vitlöksklyftan. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Blanda vitlök, citronskal, olja och honung. Lägg i kycklingen och marinera i kylen ca 1 timme.

  2. Dipp: Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Skala och riv vitlöken. Blanda yoghurten med citronskal, vitlök, persilja, rosmarin och senap.

  3. Torka av överflödig marinad och grilla sedan kycklingvingarna på indirekt värme(vid sidan av glöden) 25–30 min under lock tills kycklingen är genomgrillad. Krydda med salt och peppar. Servera med dippen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!