44444

Grillade kycklingspett med mango, spenat och löksallad är fruktigt och gott. Kycklinglårfilé blir saftigare än bröstfilé vid grillning. Sumakkrydda, som har en härligt syrlig smak, finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
0,5 citron
3 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 salladslökar

Sallad:

1 mango
1 gurka
1 rödlök
1 msk rapsolja
1 tsk sumak
1 krm salt
100 g färsk spenat

30 minuter

Grillade kycklingspett med mango, spenat och löksallad – gör så här:

  1. Sallad: Skala och kärna ur mango och gurka. Skär dem i bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda löken med olja, sumak och salt.
  2. Lägg spenaten i botten på ett serveringsfat och lägg mangosalladen över.
  3. Kycklingspett: Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda vitlök och citronskal med oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda dem i vitlöks- och citronoljan. Trä upp kycklingen på spett. Ansa och strimla salladslöken.
  5. Grilla kycklingspetten runt om tills de fått fin färg och är genomgrillade, ca 8 min. Tiden kan variera beroende på temperaturen på grillen. Lägg spetten på salladen och strö över salladslöken.

pren