Grillade kycklingspett med mango, spenat och löksallad

Grillade kycklingspett med mango, spenat och löksallad är fruktigt och gott. Kycklinglårfilé blir saftigare än bröstfilé vid grillning. Sumakkrydda, som har en härligt syrlig smak, finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 citron
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 salladslökar

Sallad

  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sumak
  • 1 krm salt
  • 100 g spenat - färsk

Gör så här

  1. Sallad: Skala och kärna ur mango och gurka. Skär dem i bitar. Skala och finstrimla löken. Blanda löken med olja, sumak och salt.

  2. Lägg spenaten i botten på ett serveringsfat och lägg mangosalladen över.

  3. Kycklingspett: Skala och finhacka vitlöken. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda vitlök och citronskal med oljan. Krydda med salt och peppar.

  4. Skär kycklingen i mindre bitar och blanda dem i vitlöks- och citronoljan. Trä upp kycklingen på spett. Ansa och strimla salladslöken.

  5. Grilla kycklingspetten runt om tills de fått fin färg och är genomgrillade, ca 8 min. Tiden kan variera beroende på temperaturen på grillen. Lägg spetten på salladen och strö över salladslöken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!