00000

En riktig sommarrätt med fruktiga och friska smaker från melon, citron och fetaost.

För 4 personer

Ingredienser

10 urbenade kycklinglår
100 g fetaost, i smala stavar
0,5 tsk salt
2 krm peppar
1 pkt grillspett

Sallad

450 g vattenmelon
300 g galiamelon
300 g cantaloupmelon
300 g isbergssallad
300 g gurka
3 salladslökar

Dressing till sallad och pensling

1 tsk citronskal, rivet
4 msk pressad citronsaft
2 tsk honung
3 krm svartpeppar, nymald
1 tsk salt
3 msk olivolja

Grillade kycklingspett med fruktig sallad

 

1. Tänd kolgrillen. Lägg en fetaoststav i varje kycklinglår, vik ihop dem och trä på spett.
2. Sallad: Tärna melonerna och salladen i ganska stora bitar, skölj och tärna gurkan och skiva lökarna fint. Blanda salladen i en vacker skål.
3. Dressing: Blanda samtliga ingredienser till dressingen. Häll hälften över salladen.
4. Pensla kycklingspetten med dressing och grilla dem ca 5 min på var sida. Vänd och pensla med jämna mellanrum. Servera de varma spetten med den fruktiga salladen.