Grillade kyckling­klubbor med örtsmör

Grillade kycklingklubbor med örtsmör blir knapriga på ytan och saftiga när de grillas med skinnet kvar. Satsa på lårkött som är en aning fetare och därmed saftigare. Klubbor är perfekt att grilla.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk flingsalt - + 0,5 tsk
  • 1 kruka oregano
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • papas arrugadas - se recept
  • mojo rojo - se recept
  • grillad majs med manchego - se recept

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken. Blanda vitlök och 2 tsk flingsalt. Repa bladen från oreganon och finhacka dem. Blanda vitlök och oregano med smöret. Tryck in smöret under skinnet på kycklingen och massera runt det från utsidan.

  2. Grilla kycklingen med skinn­sidan ner 2–3 min över glöden. Var beredd med en vattenspruta om det börjar brinna av fettet.

  3. Flytta över till sidan av grillen utan kol och lägg på lock. Grilla indirekt 30–40 min tills kycklingen är genomgrillad. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Servera med papas, mojo rojo och grillad majs med manchego.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!