Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia

Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia passar fint till sommarmiddag. Salvia är gott till både kyckling och pasta, allra helst stekt i smör tills den är krispig.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - gärna majskyckling (600 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 300 g pasta - t ex strozzapreti
  • 500 g grön sparris
  • 150 g sugar snaps - eller sockerärter
  • 2 rödlökar - färska
  • 1 citron - gärna ekologisk
  • 2 dl pecorino - finriven
  • 50 g smör
  • 1 knippe salvia

Tillbehör

  • pecorino

Gör så här

  1. Banka ut kycklingfiléerna med knuten hand mellan två ark smörgåspapper. Pensla med olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min på varje sida, tills klar köttsaft rinner ut när du skär ett snitt i tjockaste delen.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara lite av pastavattnet.

  4. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och kasta bort. Skär sparrisen i bitar och förväll den och sugar snapsen i lättsaltat vatten ca 3 min. Ansa och skiva löken. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.

  5. Blanda pastan med grönsaker, pecorino och lite av pastavattnet så att det blir lite simmigt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över citronskal.

  6. Bryn smöret i en kastrull så att det blir nötbrunt. Repa salvian och blanda i. Låt den hastigt bli krispig. Ta kastrullen från värmen.

  7. Servera kycklingen i skivor med pastan toppad med salvian och några droppar av det goda smöret. Servera med pecorino.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!