4.34.34.34.34.3

Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia passar fint till sommarmiddag. Salvia är gott till både kyckling och pasta, allra helst stekt i smör tills den är krispig.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingfiléer, gärna majskyckling (600 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt, + 1/2 tsk
2 krm svartpeppar, nymald + 1 krm
300 g pasta, t ex strozzapreti
500 g grön sparris
150 g sugar snaps, eller sockerärter
2 rödlökar, färska
1 citron, gärna ekologisk
2 dl pecorinoost, finriven
50 g smör
1 knippa salvia

Tillbehör:

pecorinoost

50 minuter

Grillade kycklingfiléer med pasta och smörstekt salvia – gör så här:

  1. Banka ut kycklingfiléerna med knuten hand mellan två ark smörgåspapper. Pensla med olja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  2. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min på varje sida, tills klar köttsaft rinner ut när du skär ett snitt i tjockaste delen.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara lite av pastavattnet.
  4. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och kasta bort. Skär sparrisen i bitar och förväll den och sugar snapsen i lättsaltat vatten ca 3 min. Ansa och skiva löken. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet.
  5. Blanda pastan med grönsaker, pecorino och lite av pastavattnet så att det blir lite simmigt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över citronskal.
  6. Bryn smöret i en kastrull så att det blir nötbrunt. Repa salvian och blanda i. Låt den hastigt bli krispig. Ta kastrullen från värmen.
  7. Servera kycklingen i skivor med pastan toppad med salvian och några droppar av det goda smöret. Servera med pecorino.