Grillade kycklingben med kryddpeppar

Kryddiga men inte heta är de här kycklingbenen, som passar att servera som en lättare middagsrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklingben
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 2 piri-piri (chilifrukter) - torkade
  • 1 tsk ingefära - torkad mald
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 3 blodgrape
  • 3 apelsiner
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 spansk peppar (chili) - färsk
  • 40 g rucolasallad
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg kycklingbenen i en stor bunke. Stöt kryddpeppar i en mortel tillsammans med piri piri och blanda det med ingefära, paprikapulver, socker och salt. Vänd ner kryddblandningen i kycklingbenen så att det blandas väl. Låt stå svalt minst 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingbenen på ett galler ovanpå en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen ca 35 min.

  3. Skär ut hinnfria klyftor av grapefrukt och apelsin. Blanda skivad gurka, finstrimlad rödlök, finhackad pepparfrukt och rucolasallad. Blanda med olivolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!