Grillade kycklingben med coleslaw och blue cheese-toast  

Grillade kycklingben med coleslaw och blue cheese-toast är en amerikanskinspirerad rätt. Kinesisk soja ger mer sälta och färg än den mildare japanska. Välj sort efter tycke och smak.  
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 2 msk soja
  • 600 g vitkål - färsk
  • 2 dl yoghurt - turkisk + 1 dl
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 8 skivor bröd - ljust (ca 300 g)
  • 100 g ädelost
  • 100 g mâchesallad
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Blanda kycklingbenen med soja och 2 krm peppar. Grilla dem runt om tills de är genomstekta, ca 20 min.

  2. Ansa och finstrimla kålen, ­gärna på mandolin. Blanda kålen med 2 dl yoghurt, 1 msk vinäger, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär brödet i skivor. Mosa ­osten med en gaffel. Rör ner ­ 1 dl yoghurt och krydda med 1 krm peppar. Fördela röran på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande bröd och tryck till.

  4. Grilla bröden vid sidan om kycklingbenen ca 3 min på varje sida. Skär dem i trekanter.

  5. Servera kycklingen med cole-slaw och blue cheese-toast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!