3.73.73.73.73.7

Grillade kycklingben med coleslaw och blue cheese-toast är en amerikansk inspirerad rätt. Kinesisk soja ger mer sälta och färg än den mildare japanska. Välj sort efter tycke och smak.  

För 4 personer:

Ingredienser

1 kilo kycklingben
2 msk soja
600 g vitkål, färsk
2 + 1 dl yoghurt, turkisk
1 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
8 skivor bröd, ljust (ca 300 g)
100 g ädelost
100 g mâchesallad
salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Grillade kycklingben med coleslaw och blue cheese-toast  – gör så här:

  1. Blanda kycklingbenen med soja och 2 krm peppar. Grilla dem runt om tills de är genomstekta, ca 20 min.
  2. Ansa och finstrimla kålen, ­gärna på mandolin. Blanda kålen med 2 dl yoghurt, 1 msk vinäger, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Skär brödet i skivor. Mosa ­osten med en gaffel. Rör ner ­ 1 dl yoghurt och krydda med 1 krm peppar. Fördela röran på hälften av brödskivorna. Lägg på resterande bröd och tryck till.
  4. Grilla bröden vid sidan om kycklingbenen ca 3 min på varje sida. Skär dem i trekanter.
  5. Servera kycklingen med cole-slaw och blue cheese-toast.