1. Sallad: Ansa och finstrimla fänkålen. Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda 2 msk olja med citronsaft och salt. Vänd i fänkål, nektariner och lök.
2. Blanda färsen med kryddmixen och eventuellt någon matsked vatten. Forma till 8 biffar. Pensla biffarna med 1 msk olja.
3. Grilla eller stek biffarna ca 5 min per sida.
4. Servera de nygrillade biffarna med salladen.
Grillade köttfärsbiffar med sallad
20 min Mixen ska egentligen blandas med gräddfil till en sås, men här får den smaksätta de grillade färsbiffarna.
För 4 person(er)
Ingredienser
600 g | nötfärs, - eller bland |
1 | bearnaise, påse kryddmix chili (á 27 g), Santa Maria |
Sallad
500 g | fänkål |
4 | nektariner |
1 | rödlök |
3 msk | olja, 2 msk + 1 msk |
2 msk | citronsaft, pressad |
1 tsk | salt |