20 min Mixen ska egentligen blandas med gräddfil till en sås, men här får den smaksätta de grillade färsbiffarna.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g nötfärs - eller bland
1 bearnaise påse kryddmix chili (á 27 g), Santa Maria

Sallad

500 g fänkål
4 nektariner
1 rödlök
3 msk olja 2 msk + 1 msk
2 msk citronsaft pressad
1 tsk salt

1. Sallad: Ansa och finstrimla fänkålen. Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda 2 msk olja med citronsaft och salt. Vänd i fänkål, nektariner och lök.
2. Blanda färsen med kryddmixen och eventuellt någon matsked vatten. Forma till 8 biffar. Pensla biffarna med 1 msk olja.
3. Grilla eller stek biffarna ca 5 min per sida.
4. Servera de nygrillade biffarna med salladen.