00000

Oregano är en användbar krydda, inte minst till färsrätter.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g nötfärs
0,5 kruka oregano
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 msk olivolja

Sallad:

2 bönor, (à 400 g burkar) röda
150 g stjälkselleri
0,5 oregano, kruka
0,5 citron
1,5 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

100 g fetaost
0,5 citron

20 minuter

Grillade köttfärsbiffar med bönsallad – gör så här:

 

  1. Hacka oreganon till biffarna och blanda med färs, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar.
  2. Spola av bönorna och låt dem rinna av. Strimla sellerin. Hacka oreganon. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar i en skål. Vänd i bönor, selleri och oregano.
  3. Pensla biffarna med olja och grilla dem ca 3 min på varje sida på utegrill eller i grillpanna.
  4. Skär citronen i klyftor. Servera biffarna med sallad, smulad fetaost och citronklyftor. Garnera med oregano.