00000

Oregano är en användbar krydda, inte minst till färsrätter.

För 4 personer

Ingredienser

400 g nötfärs
0,5 oregano kruka
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 msk olivolja

Sallad:

2 bönor (à 400 g burkar) röda
150 g stjälkselleri
0,5 oregano kruka
0,5 citron, rivet skal och saft
1,5 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör:

100 g fetaost
0,5 citron

Grillade köttfärsbiffar med bönsallad

 

1. Hacka oreganon till biffarna och blanda med färs, ägg, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar.
2. Spola av bönorna och låt dem rinna av. Strimla sellerin. Hacka oreganon. Blanda citronskal, citronsaft, olja, salt och peppar i en skål. Vänd i bönor, selleri och oregano.
3. Pensla biffarna med olja och grilla dem ca 3 min på varje sida på utegrill eller i grillpanna.
4. Skär citronen i klyftor. Servera biffarna med sallad, smulad fetaost och citronklyftor. Garnera med oregano.