00000

Ett nytt sätt att grilla kotlett och karré är dessa spett som blir mycket saftiga och läckra när de doppas i portvinssoja. Kotletterna eller karréskivorna skärs i bitar, marineras och träs upp på spett.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kotletter eller karréskivor
2 krm peppar

Marinad:

1 msk olja
0,5 dl japansk soja
2 vitlöksklyftor pressade
1 msk honung flytande
2 tsk ingefära riven färsk

Asiatisk potatisallad:

600 g färskpotatis borstad och kokad
1 purjolök liten, strimlad
1 knippe rädisor
1 paprika orange
1 knippe gräslök

Dressing till asiatisk potatissallad:

3 msk olivolja
1 msk vinäger
0,5 msk limesaft pressad
2 krm salt
0,5 krm cayennepeppar

Portvinssoja:

1 dl japansk soja
1 dl portvin

Garnering:

1 msk sesamfrö

1. Skär kotletterna fria från ben och fett. Skär dem i 2 bitar på längden.
2. Blanda samman marinaden och marinera köttskivorna några timmar.
3. Trä upp köttet på blötlagda grillspett. Strö över sesamfrö. Grilla dem 2-3 minuter per sida.
4. Servera med portvinssoja och asiatisk potatissallad

ASIATISK POTATISSALLAD

Sommarens godaste potatissallad till det mesta grillade.

Gör så här:
1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en stor skål. Skär potatisen i klyftor. Strimla purjolöken i tunna strimlor.
2. Skölj rädisorna och skär dem i skivor. Skär paprikan i strimlor. Klipp gräslöken. Blanda ner alla grönsakerna samt potatisen i dressingen.
3. Blanda salladen.

PORTVINSSOJA

Låt var och en få en egen liten kopp att doppa i.

Gör så här:
Blanda lika delar soja och portvin.