Grillade kamben

Att grilla kött med ben är en konst, eftersom det är svårt att få det genomstekt utan att det blir torrt och bränt på ytan. Knepet är att förkoka och sedan grilla det en kort stund.

10 min + 1 timmes kokning+ 10 min på grillen

Grillade kamben – gör så här:

  1. Halvera längderna med kamben och lägg dem i en stor gryta. Skala löken. Häll vatten över köttet så att det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Tillsätt lök, lagerblad och pepparkorn.
  2. Koka köttet på svag värme ca 1 timme, tills det lossnar lätt från benen. Ta upp med hålslev och lägg över i en stor form. Hit går det bra att förbereda. Ställ i kyl över natten.
  3. Mixa ingredienserna i rubben till ett pulver. Gnid in den väl runt köttet.
  4. Grilla köttet på båda sidor på indirekt värme tills det har fått fin färg, ca 5 min på varje sida.

Till kambenen serverar vi gärna BBQ-sås, grillade grönsaker och coleslaw.

PS. Enkelt att förbereda för festen! Kamben kan kokas och kryddas – för att grillas nästa dag.

Recept från