Grillade kalvmedaljonger, chorizo och aubergine med valnötsvinägrett
Ingredienser
- 6 kalvmedaljonger - (à 100 g)
- 1,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 1 spetskålshuvud
- 0,5 aubergine
- 2 msk olivolja
- 6 chorizo - färska (à 50 g)
Valnötsvinägrett
- 25 g valnötskärnor
- 0,5 dl olivolja
- 3 msk balsamvinäger
Kaprismarinerad mozzarella
- 250 g mozzarella
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk kapris
- 3 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Garnering
- smörgåskrasse
Gör så här
-
Vinägrett: Krossa valnötterna och blanda med olja och vinäger.
-
Mozzarella: Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hacka kaprisen. Riv mozzarellan i bitar. Blanda vitlök, kapris och mozzarella med oljan och marinera ca 15 min.
-
Krydda köttet med salt och peppar. Skär spetskålen i klyftor. Skär auberginen i sex skivor. Salta spetskål och aubergine. Ringla olja över grönsaker och kött.
-
Börja med att grilla spetskålen ca 5 min på direkt värme, tills den fått fin färg, och lägg den sedan på indirekt värme. Grilla auberginen ca 1 minut på varje sida. Fördela mozzarellan på aubergineskivorna och grilla indirekt 6–7 min, så att osten börjar smälta.
-
Grilla korven direkt runt om ca 5 min, tills den fått fin färg. Grilla den indirekt ytterligare ca 5 min, tills den är genomgrillad. Grilla köttet direkt 3–4 min på varje sida. Lyft av köttet och låt vila ca 5 min.
-
Lägg upp grönsaker, korv och kött på tallrikarna och ringla över valnötsvinägretten. Garnera med smörgåskrasse.