Grillade kalvmedaljonger, chorizo och aubergine med valnötsvinägrett

Recept på grillade kalvmedaljonger, chorizo, och aubergine med valnötsvinägrett. Valnötsvinägretten lyfter hela rätten, och kaprisen bidrar med god sälta.

40 minuter

Grillade kalvmedaljonger, chorizo och aubergine med valnötsvinägrett — gör så här:

  1. Vinägrett: Krossa valnötterna och blanda med olja och vinäger.
  2. Mozzarella: Skala och finhacka vitlöksklyftan. Hacka kaprisen. Riv mozzarellan i bitar. Blanda vitlök, kapris och mozzarella med oljan och marinera ca 15 min.
  3. Krydda köttet med salt och peppar. Skär spetskålen i klyftor. Skär auberginen i sex skivor. Salta spetskål och aubergine. Ringla olja över grönsaker och kött.
  4. Börja med att grilla spetskålen ca 5 min på direkt värme, tills den fått fin färg, och lägg den sedan på indirekt värme. Grilla auberginen ca 1 minut på varje sida. Fördela mozzarellan på aubergineskivorna och grilla indirekt 6–7 min, så att osten börjar smälta.
  5. Grilla korven direkt runt om ca 5 min, tills den fått fin färg. Grilla den indirekt ytterligare ca 5 min, tills den är genomgrillad. Grilla köttet direkt 3–4 min på varje sida. Lyft av köttet och låt vila ca 5 min.
  6. Lägg upp grönsaker, korv och kött på tallrikarna och ringla över valnötsvinägretten. Garnera med smörgåskrasse.

Recept från