Grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett

Recept på grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett. Den som inte gillar syrliga ­isterband väljer till exempel bratwurst eller wienerkorv.
Recept på grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett.
Recept på grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 isterband - (15 % fett, à 100 g)
  • 1 spetskålshuvud - (500 g)
  • 1 broccolistånd - (250 g)
  • gul lök - liten
  • 2 saltgurkor
  • 2 msk senap - grov, söt
  • 2 msk dijonsenap
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Skär snitt i isterbanden. Ansa och skär spetskålen i klyftor. Skär broccolin i buketter.  

  2. Grilla isterband, kål och broccoli indirekt (vid sidan av glöden) under lock ca 10 min.

  3. Skala och finhacka löken. Skär gurkan i små tärningar. Blanda de båda senapssorterna med 2 msk olja och 3 msk vatten. Rör ner gurka och lök.

  4. Lägg grönsakerna på ett fat och ringla över vinägretten. Servera isterbanden med grönsaker och bröd. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!