Grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett
Recept på grillade isterband och grillad kål med senapsvinägrett. Den som inte gillar syrliga isterband väljer till exempel bratwurst eller wienerkorv.
Ingredienser
- 4 isterband - (15 % fett, à 100 g)
- 1 spetskålshuvud - (500 g)
- 1 broccolistånd - (250 g)
- gul lök - liten
- 2 saltgurkor
- 2 msk senap - grov, söt
- 2 msk dijonsenap
- olivolja
- salt
- svartpeppar - nymald
Tillbehör
- 50 g bröd - per person
Gör så här
-
Skär snitt i isterbanden. Ansa och skär spetskålen i klyftor. Skär broccolin i buketter.
-
Grilla isterband, kål och broccoli indirekt (vid sidan av glöden) under lock ca 10 min.
-
Skala och finhacka löken. Skär gurkan i små tärningar. Blanda de båda senapssorterna med 2 msk olja och 3 msk vatten. Rör ner gurka och lök.
-
Lägg grönsakerna på ett fat och ringla över vinägretten. Servera isterbanden med grönsaker och bröd.