00000

Mycket användbart smör som är perfekt att ha redo i frysen och servera till t ex grillat kött eller som här till rostade grönsaker.

För 4 - 6 person(er)

Ingredienser

2 tsk svartpepparkorn
100 g normalsaltat smör
1 tsk honung
1 msk vatten
1 tsk citron pressad
0,5 tsk salt

Tillbehör

1 squash
1 aubergine
1 röd paprika
1 gul lök
1 rödlök
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar

1. Krossa pepparkornen ganska fint i en mortel. Rosta dem i en torr stekpanna på låg värme ca 5 min. Det får inte bränna så kolla noga.
2. Finfördela smöret i en bunke. Blanda snabbt ner honung, vatten och citron i den heta pepparn. Blanda om väl och rör ner i smöret. Vispa smöret med en gaffel och smaka av med salt. Lägg ut smöret på ett smörgåspapper och rulla ihop till en korv. Lägg den kallt.
3. Sätt ugnen på 225°.  Skiva squash och aubergine. Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med smöret.