Grillade grönsaker med svartpepparsmör

Mycket användbart smör som är perfekt att ha redo i frysen och servera till t ex grillat kött eller som här till rostade grönsaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 tsk svartpepparkorn
  • 100 g normalsaltat smör
  • 1 tsk honung
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Krossa pepparkornen ganska fint i en mortel. Rosta dem i en torr stekpanna på låg värme ca 5 min. Det får inte bränna så kolla noga.

  2. Finfördela smöret i en bunke. Blanda snabbt ner honung, vatten och citron i den heta pepparn. Blanda om väl och rör ner i smöret. Vispa smöret med en gaffel och smaka av med salt. Lägg ut smöret på ett smörgåspapper och rulla ihop till en korv. Lägg den kallt.

  3. Sätt ugnen på 225°. Skiva squash och aubergine. Halvera, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 min. Servera med smöret.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!