33333

Grillade grönsaker med parmesanost och olivolja är godast att serveras nygrillade, men de kan grillas i förväg och sedan snabbt vändas på grillen eller värmas i ugnen.

För 12 personer:

Ingredienser

300 g grön sparris
200 g salladslök
200 g zucchini
2 + 3 msk olivolja
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
75 g parmesanost

15 minuter + tid på grill

Grillade grönsaker med parmesanost och olivolja – gör så här:

  1. Ansa sparris och salladslök. Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor. Blanda grönsakerna med 2 msk olja, salt och peppar. Grilla eller stek grönsakerna på högsta temperatur ca 5 min tills de fått en fint grillad eller stekt yta.
  2. Lägg grönsakerna på ett fat och riv över osten. Ringla över 3 msk olja och servera.
Fler recept med: Bröllop, Grilla, Tillbehör