Grillade grönsaker med parmesanost och olivolja

Grillade grönsaker med parmesanost och olivolja är godast att serveras nygrillade, men de kan grillas i förväg och sedan snabbt vändas på grillen eller värmas i ugnen.
Mattias Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g grön sparris
  • 200 g salladslök
  • 200 g zucchini
  • 2 msk olivolja - + 3 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 75 g parmesan

Gör så här

  1. Ansa sparris och salladslök. Skär zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor. Blanda grönsakerna med 2 msk olja, salt och peppar. Grilla eller stek grönsakerna på högsta temperatur ca 5 min tills de fått en fint grillad eller stekt yta.

  2. Lägg grönsakerna på ett fat och riv över osten. Ringla över 3 msk olja och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!