00000

En mättande god vegetarisk rätt. Halloumin måste serveras helt nygrillad, annars blir den seg.

För 4 person(er)

Ingredienser

Couscous

1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 dl couscous
0,5 dl bladpersilja hackad

Grönsaker

2 rödlökar
2 squash mindre
2 paprikor
2 msk olja
1 tsk flingsalt
1 knippe bladpersilja
2 pkt halloumi (à 250 g)

Sås

2 dl matyoghurt
1 tsk mynta eller oregano
1 vitlöksklyfta pressad
1 krm salt

Grillade grönsaker med halloumi och couscous – gör så här:

  1. Lös buljongtärningen i vattnet. Koka upp och lägg ner couscousen. Dra kastrullen från värmen och blanda couscousen med persilja.
  2. Skala löken och skär dem i klyftor. Skär squashen i 1/2 cm tjocka skivor. Skär bort kärnor och vita hinnor från paprikan och dela den i bitar. Pensla grönsakerna med olja och grilla dem mjuka på utegrillen eller i grillpannan.
  3. Skölj persiljan och plocka av bladen. Blanda de grillade grönsakerna med hela persiljeblad och couscous.
  4. Blanda samman ingredienserna till såsen.
  5. Skär osten i 4 mm tjocka skivor och pensla dem med olja. Grilla ca 30 sekunder per sida.
  6. Servera osten genast med grönsakerna och såsen.