Grillade fruktspett

Detta är en god och hälsosam dessert, dessutom ett perfekt sätt att få barnen att äta frukt!
Anjali Pathak
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 ananas - (ca 1 kilo)
  • 1 honungsmelon - (ca 800 g)
  • 200 g hallon - färska
  • 2 msk honung
  • 1 tsk kardemumma - stött
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 msk mynta - finstrimlad

Gör så här

  1. Skala och skär ananasen i kuber. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Trä upp frukt och hallon på 16 spett.

  2. Ringla honung över spetten. Blanda kardemumma, kanel och socker och strö över tillsammans med myntan.

  3. Grilla spetten på kolgrill eller i het ugn tills de fått fin färg. Servera spetten genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!