Grillade färsbiffar med coleslaw

Alg Marocko är en av Ridderheims nya kryddblandningar. Den innehåller bl a chili, aprikos, paprika och kummin vilket passar mycket bra till coleslawn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g nötfärs - (10%)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar - mald
  • 2 tsk alg+ Marocko
  • 1 tsk smör - eventuellt

Coleslaw

  • 225 g vitkål - 1 bit
  • 2 morötter - (175 g)
  • 30 g purjolök - 1 bit
  • 50 g sockerärter
  • 0,7 dl fraiche - mini (5%)
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - grovmald

Gör så här

  1. Coleslaw: Strimla vitkålen fint, det går jättelätt med osthyvel eller mandolin! Skala morötterna och fortsätt sedan att göra strimlor med hjälp av potatisskalaren. Strimla purjolöken och sockerärterna fint.

  2. Blanda mini fraiche med vinäger, socker, salt och peppar. Blanda dressingen med de strimlade grönsakerna.

  3. Färsbiffar: Blanda ingredienserna till färsbiffarna och forma färsen till 2 biffar. Grilla eller stek dem 3-4 minuter per sida.

  4. Servera biffarna med salladen.

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!