20 minuter + 20 minuter på grillen
Grillade fänkålsmusslor – gör så här:
- Skrubba och skölj musslorna väl. Släng bort de musslor som är trasiga och dem som inte sluts när de knackas i köksbänken.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Tärna tomaten. Ansa och tärna fänkålen.
- Lägg ut ett dubbelvikt stort ark aluminiumfolie. Lägg på musslor, lök, vitlök, tomat, fänkål, rosmarinkvistar, olja och salt och blanda runt. Vik ihop till ett slutet paket.
- Värm grillen till hög temperatur. Lägg foliepaketet i den glödande kolen och lägg på locket. Tillaga musslorna 15–20 min, tills de öppnat sig. Skaka paketet några gånger under tillagningen.
- Ringla olja över baguetteskivorna och grilla tills de fått fin färg. Strö över flingsalt.
- Släng bort de musslor som inte öppnats. Servera de nygrillade musslorna med buljongen som bildats och de grillade bröden.