00000

Grönsakerna kan grillas 3–4 -timmar före servering och bara värmas på grillen strax innan de blandas med övriga ingredienser.

För 8 pers

Ingredienser

500 g butternutsquash
1 zucchini
500 g morötter
8 salladslökar
2 msk olivolja
80 g rucola
1 msk oregano
4 msk pressad citron
2 tsk flingsalt
1/2 tsk nymald svartpeppar

15 min + 15 min på grillen

Grillade citronmarinerade sommargrönsaker  – gör så här:

  1. Skala, kärna ur och skär butternutsquashen i grova bitar. Ansa och skär zucchini, morötter och salladslök i grova bitar.
  2. Ringa olja över grönsakerna och grilla dem runt om tills de fått fin färg, 15 min.
  3. Blanda de grillade grönsakerna med rucola, oregano, citronsaft, salt och peppar.

 

Bli experten vid grillen – köp vår populära grill-bok till extrapris för dig som är prenumerant.

grillboken

Fler recept till en vegetarisk grillbuffé:

Fler recept med: Buffémat, Grilla