00000

Recept på grillade calamares. Upptäck hur gott det är med calamares och att de faktiskt finns i frysdisken.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g calamares (el 1 kilo oskalade räkor el musslor)
0,5 pepparfrukt fint strimlad röd spansk
1 msk honung flytande
1 vitlöksklyfta pressad
0,5 citron saft
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2 msk olivolja till stekning

Servering

1 citruscouscous
1 lime- och honungsyoghurt (se recept)

Grillade calamares – gör så här:

  1. Tina och rensa bläckfisken. Dra ut huvudet så följer allt med som ska. Dra sedan ut broskskidan och slutligen det tunna yttre genomskinliga skinnet. Skåra bläckfisken lätt på ytan ett par gånger.
  2. Marinera i pepparfrukt, honung, vitlök, citron, salt och peppar ett par minuter.
  3. Stek snabbt i het olivolja så att den får lite färg.