Grillade calamares

00000

Recept på grillade calamares. Upptäck hur gott det är med calamares och att de faktiskt finns i frysdisken.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g calamares, (el 1 kilo oskalade räkor el musslor)
0,5 pepparfrukt, fint strimlad röd spansk
1 msk honung, flytande
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 citron, saft
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 msk olivolja, till stekning

Servering

1 citruscouscous
1 lime- och honungsyoghurt, (se recept)

Grillade calamares – gör så här:

  1. Tina och rensa bläckfisken. Dra ut huvudet så följer allt med som ska. Dra sedan ut broskskidan och slutligen det tunna yttre genomskinliga skinnet. Skåra bläckfisken lätt på ytan ett par gånger.
  2. Marinera i pepparfrukt, honung, vitlök, citron, salt och peppar ett par minuter.
  3. Stek snabbt i het olivolja så att den får lite färg.
Fler recept med: Buffémat, Övrigt, Skaldjur, Smårätter