3.33.33.33.33.3

Grillade betor och morötter med dill och salt yoghurt passar både som ensamrätt och som tillbehör. Förkorta grilltiden genom att koka morötter och rödbetor en stund före grillning.  

För 4 personer:

Ingredienser

1 knippa betor, späda, gärna blandade färger
1 knippa morötter
0,5 dl yoghurt, turkisk
2 msk vatten
0,5 + 0,5 tsk salt
1 kruka dill
2 msk olivolja
1 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Grillade betor och morötter med dill och salt yoghurt – gör så här:

  1. Skrubba betor och morötter. Koka dem halvmjuka i saltat vatten. Låt rinna av och torka på hushållspapper.
  2. Grilla betor och morötter runt om tills de fått rejält med färg och blir lite mjuka.
  3. Blanda yoghurt och vatten. Krydda med 1/2 tsk salt.
  4. Toppa betor och morötter med dill. Ringla över olja. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Ringla över lite av yoghurtsåsen och servera resten till.
Fler recept med: Grilla, Grönsaker, Tillbehör, Vegetariskt