Grillade auberginerullar med sparris och smör  

Grillade auberginerullar med sparris och smör är grillat, krispigt, smörigt och salt.  
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 12 sparrisar - gröna

Tillbehör

  • 75 g smör - skirat

Garnering

  • citronskal - strimlat

Gör så här

  1. Skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor på längden och salta dem på båda sidor. Lägg dem på hushållspapper och låt dem vattna ur ca 10 min.

  2. Torka aubergineskivorna med hushållspapper. Pensla dem med olja.  Grilla dem i en grillpanna ca 2 min på varje sida.

  3. Bryt av den nedre delen på sparrisen och förväll den i saltat vatten ca 2 min. Låt sparrisen rinna av och halvera dem.

  4. Rulla in sparrisen i aubergineskivorna. Servera rullarna med skirat smör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!