Grillade aprikoser och jordgubbar med maränger och vaniljyoghurt

Recept på grillade aprikoser och jordgubbar med maränger och vaniljyoghurt. Frisk yoghurt, maränger och jordgubbar passar perfekt till aprikoserna.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt - turkisk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 l jordgubbar
  • 8 aprikoser
  • 25 g choklad - vit
  • 0,5 påse maränger - (à 150 g)

Garnering

  • mynta - eller citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med vanilj-sockret. Snoppa och halvera jordgubbarna. Halvera och kärna ur aprikoserna. Grovriv chokladen.

  2. Grilla aprikoserna på väl rengjort galler så att de blir mjuka och får grillränder.

  3. Lägg marängerna på ett fat. Klicka över yoghurten och servera med grillade aprikoser och jordgubbar. Strö över chokladen och garnera med mynta eller citronmeliss.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!