Grillad vit fisk med liten niçoise

33333

15 min + 10 min på grillen
Den lättaste fisken att grilla är den med fast kött.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 fisk, bitar (á 150 g), vit, fast
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Sallad

500 g potatis, kokt
10 oliver, svarta, urkärnade, gärna taggiasca
0,5 röd paprika, liten
2 tsk kapris
1 msk persilja, hackad
2 msk salladslök, eller gräslök, hackad blast

Vinägrett

1,5 msk rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja
2 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk salt

Tillbehör

4 citronklyftor

1. Sallad: Tärna potatisen och grovhacka oliverna. Halvera och kärna ur paprikan och skär en av halvorna i små tärningar. Blanda potatis, olivhack, paprika och kapris i en skål.
2. Vinägrett: Häll vinäger, olja, sardeller och vitlök i en skål med höga kanter och mixa till en slät sås med mixerstav. Smaka av med salt. Vänd ner vinägretten i salladen tillsammans med hackad persilja och salladslök precis före servering.
3. Tänd grillen. Pensla fisken med olja. Salta och peppra. Grilla på båda sidor 3–5 min. Grilltiden varierar beroende på fiskens tjocklek. Servera med sallad och citronklyfta.