Grillad trifle med sommarbär och färskostkräm

Grillad trifle med sommarbär och färskostkräm är en sommarfräsch dessert. Trifle är en vanlig lager-på-lager-dessert i Storbritannien. Mjuk kaka och mousse eller grädde varvas med bär i en stor skål. Här snabbgrillar vi sockerkakan och serverar triflen i portionsglas.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 skivor sockerkaka - helst hembakad men färdigköpt går också bra
  • 150 g färskost - naturell
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl bär - t ex blåbär, hallon, jordgubbar
  • 1,5 dl vispgrädde

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Vispa samman färskost, grädde och florsocker.

  2. Grilla sockerkaksskivorna hastigt på båda sidor tills de fått färg. Varva sockerkaka med färskostkräm och bär i glas. Toppa med mynta och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!