Grillad torskrygg och romansallad med rissallad och örtmajonnäs

Recept på grillad torskrygg och romansallad med rissallad och örtmajonnäs. När man rimmar fisken blir den fastare i köttet och lättare att grilla.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg - à 200 g, färsk eller fryst
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 huvud romansallad
  • 2 citroner
  • 1 msk olivolja

Basilikamajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl rapsolja
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 krm salt
  • 0,25 krm svartpeppar - nymald

Rissallad

  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 kruka gräslök

Gör så här

  1. Blanda vatten och salt tills saltet lösts upp. Häll lagen över fisken. Låt stå i kylen ca 12 timmar.

  2. Basilikamajonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning, först droppvis och där-efter i en tjockare stråle. Finhacka basilikan och rör ner i majonnäsen. Krydda med salt och peppar.

  3. Rissallad: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt ärterna koka med när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Låt svalna något.

  4. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg dem gärna i iskallt vatten några minuter så blir de extra krispiga. Strimla gräslöken. Blanda ris och ärter med rädisor och gräslök.

  5. Skär romansalladen i klyftor. Skölj citronerna i ljummet vatten. Halvera dem. Pensla sallad och citron med olja.

  6. Grilla fisken ca 3 min på varje sida. Grilla sallad och citronhalvor vid sidan om.

  7. Servera fisken med rissallad, grillad sallad, citron och basilikamajonnäs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!