55555

Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett passar bra en ljummen sommarkväll. När du grillar torsk eller annan vit fisk är det bra att använda  grillhalster.

För 4 personer:

Ingredienser

4 bitar torskfilé, med skinn (à 125 g)
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 paket bacon, (140 g)
250 g körsbärstomater
1 rödlök

Vinägrett:

1 rödbeta, rå
1 schalottenlök
0,5 dl balsamvinäger, vit
1 msk dijonsenap
1 tsk strösocker
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1,5 dl rapsolja
0,5 dl vatten, ev

Garnering:

citronklyftor
cocktailkapris

20 minuter

Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett – gör så här:

  1. Vinägrett: Skala och riv rödbetan. Skala och finhacka löken. Blanda löken med vinäger, senap och socker. Krydda med salt och peppar. Häll i oljan under kraftig vispning. Späd eventuellt med vattnet. Blanda i rödbetan.
  2. Pensla torsken med olja och grilla den i halster ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Grilla baconskivorna ca 2 min på varje sida eller stek dem i stekpanna. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken. Servera torsken med rödbetsvinägrett, bacon, tomater och lök. Garnera med citronklyftor och cocktailkapris.

pren