Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett

Grillad torskrygg med bacon och rödbetsvinägrett passar bra en ljummen sommarkväll. När du grillar torsk eller annan vit fisk är det bra att använda  grillhalster.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 bitar torskfilé - med skinn (à 125 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök

Vinägrett

  • 1 rödbeta -
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 dl balsamvinäger - vit
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl vatten - ev

Garnering

  • citronklyftor
  • cocktailkapris

Gör så här

  1. Vinägrett: Skala och riv rödbetan. Skala och finhacka löken. Blanda löken med vinäger, senap och socker. Krydda med salt och peppar. Häll i oljan under kraftig vispning. Späd eventuellt med vattnet. Blanda i rödbetan.

  2. Pensla torsken med olja och grilla den i halster ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  3. Grilla baconskivorna ca 2 min på varje sida eller stek dem i stekpanna. Halvera tomaterna. Skala och skiva löken. Servera torsken med rödbetsvinägrett, bacon, tomater och lök. Garnera med citronklyftor och cocktailkapris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!