Grillad torsk med citron, honung och soja

Recept på grillad torsk med citron, honung och soja. Den hungriga familjen kan öka mängden nudlar och grönsaker.
Allt om Mat
Recept på grillad torsk med citron, honung och soja
Recept på grillad torsk med citron, honung och soja Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 bitar torsk - (à 125 g)

Sås

  • 2 msk senapsfrön - gula
  • 0,5 dl soja - japansk
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk citron - pressad
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena

Tillbehör

  • 250 ris - eller glasnudlar
  • 150 g pak choi
  • salt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Lägg torskbitarna på ett fat, torka av dem och strö på 2 krm salt. Låt dem stå och gör under tiden sås och nudlar. 

  2. Asiatisk sås till fisk: Rosta senapsfröna i en torr kastrull på låg värme ca 5 min. Tillsätt soja, vatten, honung och citronsaft och låt sjuda ca 1 minut. Blanda ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner den. Koka upp så såsen tjocknar. 

  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Ansa och strimla pak soi grovt. Stek den hastigt i 2 msk olja så den blir mjuk. Lägg upp i portionsskålar tillsammans med de nykokta nudlarna.

  4. Stek torskbitarna på hög värme i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Stäng av värmen men låt fisken ligga kvar i den varma stekpannan ca 1 minut, beroende på hur tjocka bitarna är.

  5. Servera med nudlar, pak soi och senaps- och sojasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!