Grillad tonfisk med räk- och gurksallad

4.84.84.84.84.8

Recept på grillad tonfisk med räk- och gurksallad. Hinner du inte göra egna brödkrutonger finns det att köpa färdiga i påse.

För 4 personer:

Ingredienser

4 bitar tonfisk, (à 150 g)
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald 

Ost- och kaprissås:

1 vitlöksklyfta
0,5 dl kapris
1 dl prästost, lagrad, riven
1 dl majonnäs

Räk- och gurksallad:

250 g räkor, med skal
1 gurka
2 gemsalladshuvuden
50 g rucola
150 g champinjoner
1 msk rapsolja
2 krm salt
1 dl brödkrutonger

Tillbehör:

grillad citron
hackad rödlök
salladskott

30 minuter

Grillad tonfisk med räk- och gurksallad — gör så här:

  1. Ostsås: Skala och finhacka vitlöken. Hacka kaprisen. Blanda vitlök, kapris och ost med majonnäs.
  2. Räk- och gurksallad: Skala räkorna. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Välj ut åtta av de bredaste skivorna utan kärnhus. Plocka ut fyra stora salladsblad, skär i strimlor. Skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek i olja. Krydda med salt. Låt svalna.
  3. Blanda räkor, champinjoner, krutonger och 3 msk sås med den strimlade salladen. Lägg ut gurkskivorna, två och två tätt bredvid varandra. Lägg på ett salladsblad som sticker ut på ena sidan. Lägg på lite av salladsblandningen. Rulla ihop till torn.
  4. Använd 1 msk sås för att ”limma” ihop. Ställ gurkan på tallrikar, fördela resten av blandningen runt om.
  5. Tonfisk: Pensla fisken med oljan. Grilla den hastigt på båda sidor till 54° innertemperatur. Krydda med salt och peppar. Servera med sallad, grillad citron, rödlök och salladsskott. 

Recept av Skanörs fiskrögeri