Grillad tonfisk med persikosallad

Tonfisk på grillen är verkligen mat i bjudklass!

Grillad tonfisk med persikosallad

 

1. Sardellvinägrett: Hacka sardeller, kapris, skalad röd- och vitlök och rosmarin. Blanda hacket med vinäger, olja, salt och peppar.
2. Krutonger: Riv eller skär brödet i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna tillsammans med skalad vitlöksklyfta och rosmarin. Stek brödtärningarna tills de fått gyllene färg och är knapriga. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
3. Sallad: Kärna ur och skär paprikan i 8 bitar. Kärna ur och skär persikorna i 6 klyftor vardera. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Vänd grönsaker och frukt i olja. Grilla runt om ca 5 min.
4. Blanda det grillade med salladsblad och krutonger.
5. Tonfisk: Pensla tonfisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla fisken på hög värme ca 2 min på varje sida till 50° innertemperatur. Fisken ska fortfarande vara röd i mitten.
6. Fördela salladen på 4 tallrikar. Lägg på parmaskinkan och ringla över vinägretten. Servera den nygrillade fisken till.

Recept från