55555

Recept på grillad tomatsallad. Lämplig tomatsort att grilla är bifftomater eller, som här, de stora plommontomaterna med namnet Corianne.

För 4 pers förrätt

Ingredienser

3 plommontomater, corianne, stora fasta
250 g halloumiost
3-4 avokador
50 g rucola

Dressing:

2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 krm kanel, mald

20 minuter

Grillad tomatsallad – gör så här:

  1. Tänd grillen. Skär tomaterna i ca 1 cm tjocka skivor och halloumin i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela avokadorna, ta bort kärnan och gröp ut fruktköttet i stora bitar. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
  2. Pensla eller spraya tomat- och halloumiskivor med olja när grillkolen fått en jämn, fin glöd. Grilla dem ca 2 min på varje sida tills de mjuknat och fått färg.
  3. Fördela avokadobitarna på djupa assietter eller tallrikar. Varva tomater och halloumi ovanpå. Toppa med rucola och ringla över dressing.  Servera salladen ljummen.