Grillad thaisparris med matjessilltartar och gräddfil

Recept på grillad thaisparris med matjessilltartar och gräddfil. Thaisparris är grön och lite tunnare än vanlig sparris, men smaken är densamma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g thaisparris
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Tartar

  • 1 ägg
  • 75 g matjessillfiléer
  • 0,75 rödlök
  • 1 tsk gräslök - hackad
  • 2 msk majonnäs

Tillbehör

  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Tartar: Hårdkoka ägget. Skala och finhacka det. Finhacka sillen. Skala och finhacka löken. Blanda ägg, sill, lök, gräslök och majonnäs.

  2. Ansa sparrisen. Vänd den i olivolja och strö på flingsalt. Grilla sparrisen runt om 2-3 min på hög värme.

  3. Fördela sparrisen på tallrikar. Forma tartaren till ägg och lägg bredvid. Garnera med en klick gräddfil och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!