00000

Recept på grillad thaisparris med matjessilltartar och gräddfil. Thaisparris är grön och lite tunnare än vanlig sparris, men smaken är densamma.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g thaisparris
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

Tartar:

1 ägg
75 g matjessillfiléer
0,75 rödlök
1 tsk gräslök, hackad
2 msk majonnäs

Tillbehör:

4 msk gräddfil

Grillad thaisparris med matjessilltartar och gräddfil — gör så här:

  1. Tartar: Hårdkoka ägget. Skala och finhacka det. Finhacka sillen. Skala och finhacka löken. Blanda ägg, sill, lök, gräslök och majonnäs.
  2. Ansa sparrisen. Vänd den i olivolja och strö på flingsalt. Grilla sparrisen runt om 2-3 min på hög värme.
  3. Fördela sparrisen på tallrikar. Forma tartaren till ägg och lägg bredvid. Garnera med en klick gräddfil och servera.