4.34.34.34.34.3

Köttet till den grillade thaibiffsalladen med papaya grillas helt. För maximal smak skivas köttet först efter grillningen och läggs i den goda marinaden.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g utskuren biff, eller flankstek
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
2 msk rapsolja
0,5 gurka
200 g rödkål
1 papaya, (ca 350 g)
1 röd chili, t ex spansk ­peppar
1 påse blandad sallad, (ca 80 g)
1 kruka thaibasilika

Marinad:

1 vitlöksklyfta
1 röd chili, t ex spansk ­peppar
1 citrongräs
0,5 dl korianderblad
2 msk rapsolja
1 msk lime, pressad
2 tsk palmsocker, eller kokossocker
2 tsk fisksås, asiatisk

35 minuter

Grillad thaibiffsallad med papaya – gör så här:

  1. Värm grillen. Krydda köttet med salt och peppar. Pensla köttet med olja. Grilla på båda sidor till 60°–65° innertemperatur. Låt vila ca 10 min. Skär köttet i tunna skivor.
  2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finstimla chilin. Skär av den nedre delen på citrongräset. Banka på roten med knivskaftet och finhacka sedan roten. Hacka koriandern. Blanda vitlök, chili, citrongräs och koriander med olja, limesaft, socker och fisksås.
  3. Vänd ner köttet i marinaden och låt ligga ca 5 min.
  4. Skär gurkan i tunna skivor. Strimla rödkålen. Skala, kärna ur och skär papayan i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda gurka, kål, papaya och chili med sallad och repade thaibasilikablad.
  5. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med köttet med dressing.