Grillad thaibiffsallad med papaya

Köttet till den grillade thaibiffsalladen med papaya grillas helt. För maximal smak skivas köttet först efter grillningen och läggs i den goda marinaden.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g utskuren biff - eller flankstek
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 gurka
  • 200 g rödkål
  • 1 papaya - (ca 350 g)
  • 1 röd chili - t ex spansk ­peppar
  • 1 påse sallad - blandad (ca 80 g)
  • 1 kruka thaibasilika

Marinad

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili - t ex spansk ­peppar
  • 1 citrongräs
  • 0,5 dl korianderblad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk lime - pressad
  • 2 tsk palmsocker - eller kokossocker
  • 2 tsk fisksås - asiatisk

Gör så här

  1. Värm grillen. Krydda köttet med salt och peppar. Pensla köttet med olja. Grilla på båda sidor till 60°–65° innertemperatur. Låt vila ca 10 min. Skär köttet i tunna skivor.

  2. Marinad: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finstimla chilin. Skär av den nedre delen på citrongräset. Banka på roten med knivskaftet och finhacka sedan roten. Hacka koriandern. Blanda vitlök, chili, citrongräs och koriander med olja, limesaft, socker och fisksås.

  3. Vänd ner köttet i marinaden och låt ligga ca 5 min.

  4. Skär gurkan i tunna skivor. Strimla rödkålen. Skala, kärna ur och skär papayan i bitar. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda gurka, kål, papaya och chili med sallad och repade thaibasilikablad.

  5. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med köttet med dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!