55555

Den milda citronsåsen lyfter smaken på sparrisen och de späda salladssorterna.

För 6 personer

Ingredienser

Grillad sparrissallad med fluffig citronsås

300 g sparris, grön
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
300 g sallad, blandad, och skott
50 g parmesanost, flagad

Sås

2 äggulor
2 msk vitt vin, torrt
1 msk citron, pressad
1 dl vispgrädde
0,5 tsk citronskal, rivet
0,5 tsk salt
0,25 krm cayennepeppar
1 msk gräslök, hackad

Garnering

ätliga blommor, t.ex penséer

20 min

Grillad sparrissallad med fluffig citronsås – gör så här:

 

  1. Sås: Blanda äggulor, vin och citronsaft i en kastrull. Värm blandningen under ständig vispning tills den börjar tjockna. Tillsätt grädden och vispa på svag värme till en fluffig sås. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Låt svalna. Rör ner gräslöken precis före servering.
  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Vänd runt den i olja. Grilla sparrisen runt om ca 3 min. Strö salt över sparrisen och skär den i ca 4 cm långa bitar på snedden.
  3. Blanda sallad och sparris och fördela på tallrikar. Strö över ost och ringla på sås. Garnera med blommor.