00000

Den milda citronsåsen lyfter smaken på sparrisen och de späda salladssorterna.

För 6 personer

Ingredienser

Grillad sparrissallad med fluffig citronsås

300 g grön sparris
1 msk olivolja
1 tsk flingsalt
300 g blandad sallad och skott
50 g flagad parmesanost

Sås

2 äggulor
2 msk torrt vitt vin
1 msk pressad citron
1 dl vispgrädde
1/2 tsk rivet citronskal
1/2 tsk salt
1/4 krm cayennepeppar
1 msk hackad gräslök

Garnering

ätliga blommor, t.ex penséer

20 min

Grillad sparrissallad med fluffig citronsås

 

1. Sås: Blanda äggulor, vin och citronsaft i en kastrull. Värm blandningen under ständig vispning tills den börjar tjockna. Tillsätt grädden och vispa på svag värme till en fluffig sås. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Låt svalna. Rör ner gräslöken precis före servering.

2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Vänd runt den i olja. Grilla sparrisen runt om ca 3 min. Strö salt över sparrisen och skär den i ca 4 cm långa bitar på snedden.

3. Blanda sallad och sparris och fördela på tallrikar. Strö över ost och ringla på sås. Garnera med blommor.