Grillad sparris med sweet chili

Vi grillade sparrisen i grillpannan och serverade den med en sötstarkt chili. Vi tog fryst grön sparris. Ett paket innehåller ca 17 sparrisar, här får man avgöra hur pass generös man vill vara!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 grön sparris - fryst (à 200 g)
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt

Sweet chili

  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl sweet chilisås

Gör så här

  1. Tina sparrisen, torka den, pensla den med olja och grilla den i het grillpanna några minuter. Salta och lägg den på ett fat.

  2. Skala och hacka lök och vitlök, blanda med sweet chilisås och ringla såsen över sparrisen. Servera den ljummen eller kall.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!