00000

Lägg upp avokadokrämen i glas. Stick ner sparris och räkspett.

För 6 person(er)

Ingredienser

500 g räkor, med skal
500 g sparris, färsk grön
2 msk olivolja

Avokadokräm

2 avokadofrukter, mogna
0,5 msk lime, pressad
0,5 spansk peppar, finhackad, röd
2 dl crème fraiche
2 krm salt

Tillbehör

1 brytbröd

1. Skala räkorna och trä dem på spett. Dela, kärna ur och blanda avokadoköttet med limesaft. Mosa samman med gaffel eller stavmixer. Blanda ner peppar och creme fraiche. Smaka av med salt.
2. Pensla sparris och räkspett med olivolja. Grilla sparrisen några minuter. Den ska fortfarande vara ”al dente”. Fortsätt att grilla räkspetten mycket hastigt.
3. Fördela avokadokrämen i sex glas. Stick ner sparrisen och räkspett. Servera med brytbröd.