Grillad sparris med pinjenötter och pecorino

Grillad sparris är mångas favorit så räkna med att gästerna tar om. Pecorinoost kan bytas ut mot parmesanost.
Tom Sjöstedt
Foto: Svante Sjöstedt

Ingredienser

  • 600 g sparris - späd, grön
  • 1 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g pecorino - flagad

Garnering

  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1.  Skär av 2–3 cm längst ner på sparrisstjälkarna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 30 sekunder. Ta upp sparrisen och spola den kall. Pensla sparrisen med olivoljan och grilla ca 1 minut på varje sida så att den får fina grillränder och blir färdig inuti.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Passa så att de inte bränns!

  3. Lägg sparrisen på ett fat och strö över pinjenötter och pecorino. Garnera med flingsalt, svartpeppar och olivolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!