00000

Grillad sparris är mångas favorit så räkna med att gästerna tar om. Pecorinoost kan bytas ut mot parmesanost.

För 10 person(er)

Ingredienser

600 g sparris späd grön
1 msk olivolja
50 g pinjenötter
50 g pecorinoost flagad

Garnering

1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk olivolja

Grillad sparris med pinjenötter och pecorino – gör så här:

  1.  Skär av 2–3 cm längst ner på sparrisstjälkarna. Koka dem i lättsaltat vatten ca 30 sekunder. Ta upp sparrisen och spola den kall. Pensla sparrisen med olivoljan och grilla ca 1 minut på varje sida så att den får fina grillränder och blir färdig inuti.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna. Passa så att de inte bränns!
  3. Lägg sparrisen på ett fat och strö över pinjenötter och pecorino. Garnera med flingsalt, svartpeppar och olivolja.