3.83.83.83.83.8

Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest är gott tillbehör till lamm. Grilla sparrisen i en grillpanna eller över en riktig grill.

För 10 personer:

Ingredienser

750 g grön sparris
0,5 dl olivolja
150 g smör
100 g parmesanost, eller grana padano
1 citron
2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar, nymald

20 minuter

Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest – gör så här:

  1. Skär av nedersta delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun och har en nötaktig doft. Häll smöret inklusive bottensatsen i en bunke.
  3. Grilla sparrisen runt om 2–3 min, den ska fortfarande ha tuggmotstånd.
  4. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över det brynta smöret. Hyvla parmesanen ovanpå. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det samt flingsalt och peppar över sparrisen.

Recept av Monica Eisenman

Fler recept med: Bröllop