Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest

Grillad sparris med parmesan, brynt smör och citronzest är gott tillbehör till lamm. Grilla sparrisen i en grillpanna eller över en riktig grill.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 750 g grön sparris
  • 0,5 dl olivolja
  • 150 g smör
  • 100 g parmesan - eller grana padano
  • 1 citron
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär av nedersta delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja.

  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå och puttra under omrörning tills bottensatsen börjar bli gyllenbrun och har en nötaktig doft. Häll smöret inklusive bottensatsen i en bunke.

  3. Grilla sparrisen runt om 2–3 min, den ska fortfarande ha tuggmotstånd.

  4. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över det brynta smöret. Hyvla parmesanen ovanpå. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och strö det samt flingsalt och peppar över sparrisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!