Grillad sötpotatis

Recept på grillad sötpotatis. Sötpotatisens milda och söta smak passar perfekt till den grillade laxen.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba och skär sötpotatisen i cm-tjocka skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Pensla potatisen med citron-olivolja. Grilla på direkt värme tills de fått fin färg.
  3. Serveras nygrillade med en klick ananas- och chilismör.

Ananas- och chilismör

Ett kryddsmör med lite sting i. Passar till exempel till grillad lax eller grillad sötpotatis.

Det här behövs till 6 –8 pers:

1 ananas, (220 g) liten burk krossad
1 röd chili, t ex spansk peppar
100 g smör, rumstempererat
0,5 tsk örtsalt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Låt ananasen rinna av ordentligt. Tryck ut så mycket vätska som möjligt. Kärna ur och finhacka chilin.  
  2. Blanda samtliga ingredienser. Rulla in smöret i smörgås- eller bakplåtspapper och forma till en rulle.
  3. Lägg in rullen i frysen, där den kan förvaras tills den ska användas. Ta ut den i rumstemperatur ca 15 min före servering. Smöret håller upp till två månader i frysen.

Recept från