00000

Vegetariska rätter med mycket smak är kännetecknande för det indiska köket. Här en sallad med många färgstarka ingredienser.

För 8 personer

Ingredienser

1 paprika, röd
1 paprika, gul
12 schalottenlökar
4 msk tandooripasta
2 msk rapsolja
100 g sockerärter
20 körsbärstomater
1 chili, t ex spansk peppar, grön
1 citron, pressad saft
4 msk olivolja, mild
0,5 dl koriander, hackad + 1 dl hackad koriander
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g böngroddar, färska
200 g kikärter, kokta
100 g spenat, färsk
200 g jordnötter, salta

Grillad sommarsallad

 

1. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skala löken. Rör ihop tandooripasta och olja. Blanda paprika och lök med blandningen. Grilla paprika och lök i grillpanna eller på grillen ca 5 min.
2. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 30 sekunder. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Halvera tomaterna.