00000

Vegetariska rätter med mycket smak är kännetecknande för det indiska köket. Här en sallad med många färgstarka ingredienser.

För 8 personer

Ingredienser

1 röd paprika
1 gul paprika,
12 schalottenlökar
4 msk tandooripasta
2 msk rapsolja
100 g sockerärter
20 körsbärstomater
1 grön chili, t ex spansk peppar
1 citron, pressad saft
4 msk olivolja, mild
0,5 + 1 dl koriander, hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g böngroddar, färska
200 g kikärter, kokta
100 g spenat, färsk
200 g jordnötter, salta

Grillad sommarsallad – gör så här:

 

  1. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Skala löken. Rör ihop tandooripasta och olja. Blanda paprika och lök med blandningen. Grilla paprika och lök i grillpanna eller på grillen ca 5 min.
  2. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 30 sekunder. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Halvera tomaterna.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Vispa samman citronsaft, olja, chili och 1/2 dl koriander i en salladsskål. Krydda med salt och peppar.
  4. Vänd ner alla grönsakerna i dressingen. Grovhacka jordnötterna och blanda ner dem och 1 dl koriander i salladen.