00000

Andra stenfrukter, som plommon och nektariner, är också gott i salladen.

För 4 personer

Ingredienser

Grillad skinkschnitzel

600 g färsk skinka, i tunna skivor
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Sallad

4 skivor surdegsbröd, ljust
2 persikor, eller nektariner
3 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger, eller rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
140 g ädelost
150 g sallad, blandad

15 min

Grillad skinkschnitzel med ädelostsallad – gör så här:

 

  1. Sallad: Skär brödskivorna i fyrkanter. Rosta brödet i en torr stekpanna tills det fått fin färg. Låt kallna. Kärna ur och skär persikorna i klyftor.
  2. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över persikorna. Bryt osten i bitar.
  3. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Grilla det direkt över glöd 1–2 min på varje sida.
  4. Blanda bröd, persikor, ost och sallad. Servera salladen till det nygrillade köttet.