00000

Andra stenfrukter, som plommon och nektariner, är också gott i salladen.

För 4 personer

Ingredienser

Grillad skinkschnitzel

600 g färsk skinka i tunna skivor
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Sallad

4 skivor ljust surdegsbröd
2 persikor eller nektariner
3 msk rapsolja
1 msk vit- eller rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
140 g ädelost
150 g blandad sallad

15 min

Grillad skinkschnitzel med ädelostsallad

 

1. Sallad: Skär brödskivorna i fyrkanter. Rosta brödet i en torr stekpanna tills det fått fin färg. Låt kallna. Kärna ur och skär persikorna i klyftor.

2. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över persikorna. Bryt osten i bitar.

3. Pensla köttet med olja och krydda med salt och peppar. Grilla det direkt över glöd 1–2 min på varje sida.

4. Blanda bröd, persikor, ost och sallad. Servera salladen till det nygrillade köttet.