Recept på grillad sallad med dijondressing. Pärlcouscous är små bollar av vete som har sitt ursprung i Libanon. De kallas också Moghrabiah. Går att ersätta med vanlig couscous, bulgur eller risoni.

För 4 personer

Ingredienser

400 g små fänkålsstånd
400 g squash, gärna både gul och grön
1 tsk salt
2 dl pärlcouscous
2 msk dijon senap
2msk+1 msk kallpressad rapsolja
3 msk vatten
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
4 ägg
70 g blandad sallad

Tillbehör

70 g bröd/person

25 min

Så gör du:

 

1. Skölj och ansa fänkål och squash. Skär fänkålen i tunna klyftor, squa-
shen i ½ cm tjocka skivor på diagonalen. Strö salt över och låt stå 15 min.

2. Koka pärlcouscousen enligt anvisning på förpackningen, ca 15 min. Häll av och spola hastigt i kallt vatten.

3. Blanda senap, 2 msk rapsolja, vatten, salt och peppar.

4. Lägg äggen i kallt vatten, låt koka 5 min, ta upp och spola i kallt vatten. Skala.

5. Torka fänkål och squash med hushållspapper, ringla över 1 msk olja och grilla grönsakerna tills de fått färg på grill eller i grillpanna.
6. Blanda couscous och grönsaker med dressing och sallad. Lägg upp på fat. Halvera äggen och lägg dem runt om. Servera.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Sallader, Vegetariskt