00000

Köttbitarna varvas med tigerellatomater – en strimmig tomat som är fantastiskt vacker. Fruktköttet är fast, smaken lite syrlig.

För 10 -12 spett

Ingredienser

600 g ryggbiff
20 tigerella, - eller körsbärstomater

Marinad

1 vitlöksklyfta
2 spansk pepparfrukt, cm grön
2,5 msk lime, pressad
2 msk olivolja
1 msk ingefära, riven färsk
1 msk soja
1 msk honung, flytande
1 msk citrontimjan, hackad

Grilla ryggbiff – gör så här:

  1. Skär köttet i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
  2. Blanda ihop marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt marinera ca 2 timmar eller över natten i kylskåp.
  3. Trä upp kött och tomater på små grillspett av trä som legat i vatten några minuter. Grilla spetten runt om ca 3 min per sida.