4.24.24.24.24.2

Grillade rotselleriskivor med mozzarella och paprikahack serveras gärna med bröd eller till chark.

För 4 personer:

Ingredienser

1 rotselleri, (800 g)
2 röda paprikor
2 msk rapsolja
1 + 0,5 tsk salt
2 mozzarellaostar, (à 125 g)
1 dl hasselnötter, rostade
1 krm chiliflakes

Örtolja:

1 kruka kruspersilja
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

sallad, blandad

30 minuter

Grillade rotselleriskivor med mozzarella och paprikahack – gör så här:

  1. Örtolja: Repa persiljan från kvistarna. Skala vitlöksklyftan. Mixa persilja, vitlök, olja och vinäger med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  2. Skala rotsellerin och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur paprikan. Pensla selleri och paprika med olja och strö över 1 tsk salt.
  3. Grilla sellerin indirekt (vid sidan av glöden) tills den mjuknat, ca 15 min. Grilla paprikan direkt tills den fått fin färg, ca 5 min. Skär osten i skivor och lägg dem på sellerin. Låt den smälta ca 5 min.
  4. Hacka paprikan och blanda den med nötterna. Krydda med 1/2 tsk salt och chililakes.
  5. Fördela paprikan på selleriskivorna,  droppa över lite örtolja. Servera sellerin med resten av örtoljan och sallad.