Grillad rotselleri med mozzarella och paprika
Ingredienser
- 1 rotselleri - (800 g)
- 2 röda paprikor
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt - + 0,5 tsk
- 2 mozzarella - (à 125 g)
- 1 dl hasselnötter - rostade
- 1 krm chiliflakes
Örtolja
- 1 kruka kruspersilja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Tillbehör
- sallad - blandad
Gör så här
-
Örtolja: Repa persiljan från kvistarna. Skala vitlöksklyftan. Mixa persilja, vitlök, olja och vinäger med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
-
Skala rotsellerin och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur paprikan. Pensla selleri och paprika med olja och strö över 1 tsk salt.
-
Grilla sellerin indirekt (vid sidan av glöden) tills den mjuknat, ca 15 min. Grilla paprikan direkt tills den fått fin färg, ca 5 min. Skär osten i skivor och lägg dem på sellerin. Låt den smälta ca 5 min.
-
Hacka paprikan och blanda den med nötterna. Krydda med 1/2 tsk salt och chililakes.
-
Fördela paprikan på selleriskivorna, droppa över lite örtolja. Servera sellerin med resten av örtoljan och sallad.