Grillad rotselleri med mozzarella och paprika

Grillade rotselleriskivor med mozzarella och paprikahack serveras gärna med bröd eller till chark.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 rotselleri - (800 g)
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 2 mozzarella - (à 125 g)
  • 1 dl hasselnötter - rostade
  • 1 krm chiliflakes

Örtolja

  • 1 kruka kruspersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Örtolja: Repa persiljan från kvistarna. Skala vitlöksklyftan. Mixa persilja, vitlök, olja och vinäger med mixerstav. Krydda med salt och peppar.

  2. Skala rotsellerin och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Halvera och kärna ur paprikan. Pensla selleri och paprika med olja och strö över 1 tsk salt.

  3. Grilla sellerin indirekt (vid sidan av glöden) tills den mjuknat, ca 15 min. Grilla paprikan direkt tills den fått fin färg, ca 5 min. Skär osten i skivor och lägg dem på sellerin. Låt den smälta ca 5 min.

  4. Hacka paprikan och blanda den med nötterna. Krydda med 1/2 tsk salt och chililakes.

  5. Fördela paprikan på selleriskivorna,  droppa över lite örtolja. Servera sellerin med resten av örtoljan och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!