Grillad rökt mozzarella, salsiccia och friarielli

Hittar du inte rökt mozzarellaost kan den ersättas med provoloneost. Gina använder färska citronblad, men de kan bytas ut mot frysta limeblad.

45 min + 45 min i ugnen

Grillad rökt mozzarella, salsiccia och friarielli

 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg salsiccian på ett ugnssäkert fat med lite vatten i botten. Stek mitt i ugnen ca 30 min. Häll av vattnet från korven.

2. Skär bröden i stora bitar. Pensla dem med olja. Lägg brödbitarna på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 8 min. Skala och skär itu vitlöksklyftorna. Gnid vitlöken på brödbitarna.  Skär osten i stora bitar.

3. Trä upp korv, bröd, ost och citrusblad växelvis på pinnar, bladen ska vara bredvid brödbitarna. Spara några blad till garnering. Lägg spetten på en plåt och grilla ytterligare ca 8 min mitt i ugnen tills osten börjar smälta.

4. Friarielli: Ansa och repa bladen från kålen. Skär stjälkarna i breda strimlor. Skala och krossa vitlöken. Skär chilin i mindre bitar.

5. Lägg stjälkarna i kokande lättsaltat vatten ca 5 min. Lägg i bladen och låt koka ca 30 sekunder. Häll av vattnet. Fräs kålen  med vitlök och chili i olja i en stekpanna ca 2 min. Strö över salt. Lägg kålen på ett fat. Lägg på spetten. Servera.

Recept från