4.14.14.14.14.1

Ratatouille i grillkorg med comtéost är en god vegorätt. Ratatouille serveras ofta som tillbehör till kött eller fisk, men här äts den som ensamrätt med ost och baguette.

För 4-6 personer:

Ingredienser

1 aubergine
1 zucchini
1 röd paprika
1 gul paprika
1 grön paprika
1 knippa lök, färsk
8 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
4 kvistar rosmarin
1 + 1 tsk salt
250 g körsbärstomater
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

200 g comtéost
1 baguette

20 minuter + tid på grillen

Ratatouille i grillkorg med comtéost – gör så här:

  1. Ansa och skär aubergine och zucchini i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär löken i klyftor och blasten i ca 3 cm långa bitar. Skala vitlöken.
  2. Blanda grönsakerna med olja, rosmarin och 1 tsk salt. Lägg grönsakerna i en grillkorg.
  3. Grilla grönsakerna indirekt (vid sidan av glöden) ca 20 min, rör om då och då.
  4. Halvera tomaterna och blanda dem med tomatpuré, socker, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda ner tomaterna i grönsaksröran och grilla ytterligare ca 10 min.
  5. Servera ratatouillen med comtéost och baguette.